Sałatka z chorizo
Sałatka z chorizo
Przygotowanie
- Marchewkę kroimy w słupki lub „na makaron warzywny” przy pomocy obieraczki
- Na patelni smażymy plasterki chorizo wytapiając z nich tłuszcz
- Dodajemy marchewkę
- Sałatę skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy marchewkę z chorizo i mieszamy
- Posypujemy pestkami słonecznika
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dań z chorizo.
Autor
Lista składników
- Kiełbasa chorizo (80 g)
- Marchew (45 g)
- Cytryna (40 g)
- Sałata lodowa (40 g)
- Pestki słonecznika obrane (10 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.