Sałatka z buraczków i orzechów
Sałatka z buraczków i orzechów
Przygotowanie
- Braki kroimy w kostkę i wrzucamy do miski
- Orzechy drobno siekamy i posypujemy nimi buraki
- Pozostałe składniki wrzucamy do osobnej miski, dokładnie mieszamy i polewamy sosem buraki
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sałatek.
Autor
Lista składników
- Burak ugotowany (280 g)
- Orzech włoski (50 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
- Ocet balsamiczny (12 ml)
- Miód lipowy (12 g)
- Tymianek (świeży) (6 g)
- Sól kłodawska (1.5 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.