Sałatka z brzoskwiami i orzechami
Sałatka z brzoskwiami i orzechami
Przygotowanie
- Brzoskwinię kroimy w plasterki (pestki usuwamy)
- Do miski wrzucamy wszystkie składniki (poza serem), skrapiamy tłuszczem, posypujemy przyprawami (solą i pieprzem) i delikatnie mieszamy
- Na wierzch sałatki kruszymy ser i rozkładamy sałatkę na talerze
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z brzoskwiniami.
Autor
Lista składników
- Rukola (160 g)
- Brzoskwinia (160 g)
- Borówka (100 g)
- Orzech pekan (60 g)
- Ser feta (60 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (40 ml)
- Bazylia (świeża) (24 g)
- Sól kłodawska (1.5 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.