Sałatka z boczkiem
Sałatka z boczkiem
Przygotowanie
- Boczek kroimy w plasterki i układamy na rozgrzanej patelni
- Wytapiamy tłuszcz co jakiś czas obracając mięso
- W tym czasie marchewkę ścieramy na tarce, a sałatę rwiemy na małe kawałki
- Warzywa układamy w misce i mieszamy. Na wierzch dodajemy pokrojonego w plastry pomidora.
- Do miski dodajemy mięso, a całość polewamy wytopionym tłuszczem.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Pomidor (170 g)
- Boczek wieprzowy parzony (135 g)
- Marchew (45 g)
- Sałata lodowa (40 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.