Sałatka z awokado i żurawiny
Sałatka z awokado i żurawiny
Przygotowanie
- W miseczce mieszamy składniki na sos
- W dużej misce układamy szpinak
- Dodajemy pokrojone w plasterki awokado, żurawinę oraz orzechy
- Polewamy sosem
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne sałatki z dodatkiem awokado.
Autor
Lista składników
Sałatka
- Awokado (70 g)
- Szpinak (50 g)
- Żurawina suszona (40 g)
- Migdał (30 g)
Sos
- Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
- Miód lipowy (12 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Papryka słodka mielona (proszek) (1 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.