Sałatka z awokado i żurawiną
Sałatka z awokado i żurawiną
Przygotowanie
- Płatki migdałowe prażymy na suchej patelni przez ok. 1-2 minuty
- Awokado obieramy, usuwamy pestkę i kroimy w paski
- Na talerzach układamy warzywa, posypujemy żurawiną, płatkami migdałowymi i przyprawami, a następnie skrapiamy tłuszczem
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sałatek.
Autor
Lista składników
- Awokado (280 g)
- Rukola (120 g)
- Szpinak (100 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (40 ml)
- Żurawina suszona (40 g)
- Płatki migdałowe (40 g)
- Sól kłodawska (1.5 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.