Sałatka z awokado, chorizo i jajem na twardo
Sałatka z awokado, chorizo i jajem na twardo
Przygotowanie
- Jajo gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 7-8 minut (na twardo)
- Pomidora kroimy w cząstki
- Awokado obieramy i kroimy w paski
- Chorizo kroimy w plastry
- Na talerzu układamy szpinak, a na wierzch kładziemy pozostałe warzywa oraz kiełbasę i całość skrapiamy tłuszczem
- Jajo odcedzamy, obieramy ze skorupy, kroimy na pół i kładziemy na wierzch sałatki
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych sałatek.
Autor
Lista składników
- Pomidor koktajlowy (180 g)
- Awokado (140 g)
- Sałata roszponka (100 g)
- Jajo kurze (51 g)
- Kiełbasa chorizo (45 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (5 ml)
- Sól kłodawska (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.