fbpx
logo
Szukaj
open close

Sałatka z arbuza po tajlandzku

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cfe90bb97-81ec-4bfc-a39e-6c39533a55d3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Sałatka z arbuza po tajlandzku

Przygotowanie

Sałatka

  • Miąższ z arbuza kroimy w kostkę (pestki usuwamy)
  • Ogórka obieramy i kroimy w kostkę
  • Szalotkę obieramy i kroimy w cienkie plasterki
  • Do miski z sosem wrzucamy wszystkie składniki (poza sezamem) i całość dokładnie mieszamy
  • Na patelnię wysypujemy sezam i prażymy na małym ogniu przez ok. 3-4 minuty
  • Sałatkę posypujemy sezamem i podajemy
  • Opcjonalnie możemy posypać sałatkę ulubionym serem np. serem feta

Winegret

  • Wszystkie składniki razem dokładnie mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sałatek.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

Sałatka

  • Arbuz (400 g)
  • Ogórek długi (100 g)
  • Szpinak (80 g)
  • Cebula szalotka ze szczypiorem (20 g)
  • Sezam biały (20 g)

Winegret

  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Ocet ryżowy (6 ml)
  • Sok z cytryny (bio) (6 ml)
  • Sos ostrygowy (2.5 g)
  • Olej sezamowy ekologiczny (2.5 ml)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Sałatka szpinakowa z fetą i pestkami dyni

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Dynię obieramy i kroimy w kostkę Na papierze (…)

WIĘCEJ >

Azjatycka sałatka z sosem satay

Cebulę obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. (…)

WIĘCEJ >

Sałatka cesarska z kurczakiem

Bułki kroimy w kostkę Czosnek obieramy i kroimy w cienkie plasterki Rozgrzewamy opiekacz i podpiekamy w nim kostki bułki rzez (…)

WIĘCEJ >

Zdrowa sałatka buraczana ze świeżym szpinakiem

Buraki kroimy w pół plastry Z granatu wydrążamy pestki Na talerzu układamy szpinak, na wierzchu kładziemy buraki i całość posypujemy (…)

WIĘCEJ >

Sałatka kalafiorowo – ziemniaczana z szynką

Kalafior podzielić na małe różyczki Ziemniaki pokroić w kostkę Szynkę pokroić w paseczki Czosnek obrać i posiekać jak najdrobniej Wszystkie (…)

WIĘCEJ >