Sałatka śledziowo – buraczkowa
Sałatka śledziowo – buraczkowa
Przygotowanie
- Ugotowane buraki obrać, zetrzeć na tarce na cienkich oczkach
- Cebulę obrać i pokroić w kostkę
- Rozgrzać tłuszcz na patelni
- Dodać cebulę, zasmażać 3 min
- Przesmażoną cebulę przełożyć do miski z tartymi burakami
- Dodać ocet jabłkowy, sól, pieprz
- Śledzie pokroić w paseczki
- Układamy warstwę buraczków
- Na buraki kładziemy trochę pokrojonego śledzia
- Na śledzie kładziemy buraki
- Robimy tak 3 warstwy
- Dookoła naszej piramidki rozkładamy rukolę, roszponkę i polewamy oliwą z oliwek
Rady dietetyka
Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP), nie dodajemy pieprzu czarnego.
Autor
Lista składników
- Śledź marynowany (sklepowy) (400 g)
- Burak (315 g)
- Cebula (50 g)
- Sałata roszponka (25 g)
- Rukola (20 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
- Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (18 ml)
- Masło klarowane ghee (15 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.