Sałatka śledziowa z burakami na sałacie
Sałatka śledziowa z burakami na sałacie
Przygotowanie
- Jabłko obieramy
- Jabłko, ogórki, buraki i rybę kroimy w kostkę
- Cebulę obieramy i drobno siekamy, a następnie przenosimy na sito i przelewamy wrzątkiem
- Wszystkie składniki (poza sałatą) razem dokładnie mieszamy i wstawiamy do lodówki na min. 2 godz.
- Następnie do misek kładziemy sałatę, a na nią nakładamy sałatkę
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych sałatek.
Autor
Lista składników
- Śledź w oleju (500 g)
- Ogórek kiszony (240 g)
- Burak ugotowany (190 g)
- Cebula (105 g)
- Jabłko (90 g)
- Majonez (80 g)
- Śmietana 18% (50 g)
- Sałata masłowa (40 g)
- Ocet winny (10 ml)
- Sok z cytryny (bio) (6 ml)
- Pieprz czarny (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.