Sałatka pekińska
Sałatka pekińska
Przygotowanie
- Kapustę szatkujemy
- Pomidory sparzamy, obieramy ze skóry i kroimy w kostkę
- Jaja gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 7-8 minut (na twardo)
- Następnie jaja odcedzamy, obieramy ze skorupy i kroimy w drobną kostkę
- Do miski (lub szklanki) wlewamy śmietanę oraz sos sojowy, dodajemy musztardę oraz przyprawy i dokładnie mieszamy
- Do osobnej miski wrzucamy kapustę, pomidory oraz jaja i całość polewamy sosem
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia sałatek.
Autor
Lista składników
- Kapusta pekińska (200 g)
- Marchew (90 g)
- Śmietanka kremówka 30% (30 ml)
- Musztarda (15 g)
- Sos sojowy (15 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.