Sałatka owocowa ze słodką polewą
Sałatka owocowa ze słodką polewą
Przygotowanie
- Ananasa, mango i banany obieramy
- Ananasa i mango kroimy w kostkę, a banana w plasterki
- Do miski wkładamy owoce mrożone i odstawiamy do rozmrożenia, gdy zmiękną – przenosimy je razem z sokiem do robota kuchennego
- Dodajemy do nich cukier puder oraz sok z cytryny i miksujemy na gładką masę
- Mieszankę przelewamy przez drobne sitko do miski, przykrywamy miskę folią i wstawiamy do lodówki (taką polewę możemy przygotować dzień wcześniej)
- Do misek nakładamy pozostałe owoce i polewamy polewą
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sałatek owocowych.
Możesz użyć dowolnych, ulubionych owoców.
Autor
Lista składników
- Ananas (400 g)
- Mango (280 g)
- Banan (240 g)
- Borówka mrożona (100 g)
- Jeżyna mrożona (100 g)
- Malina mrożona (100 g)
- Truskawka mrożona (100 g)
- Cukier puder (trzcinowy) (40 g)
- Sok z cytryny (bio) (6 ml)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.