Sałatka morska z wędzonym łososiem
Sałatka morska z wędzonym łososiem
Przygotowanie
- Wodorosty przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu, układamy je na talerzu
- Pomidorki kroimy na pół
- Awokado obieramy i kroimy w kostkę
- Oliwki, pomidorki i awokado kładziemy na sałatę
- Na wierzchu kładziemy kawałki łososia
- Solimy i pieprzymy
- Wyciskamy sok z cytryny po sałatce
- Polewamy oliwą z oliwek
- Posypujemy pestkami granatu
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
- Łosoś wędzony (100 g)
- Pomidor koktajlowy (80 g)
- Awokado (70 g)
- Oliwki czarne (30 g)
- Wakame (30 g)
- Ulva (30 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (25 ml)
- Sok z cytryny (bio) (20 ml)
- Granat (20 g)
- Nori (20 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.