Sałatka marokańska z batatów
Sałatka marokańska z batatów
Przygotowanie
- Bataty obieramy i kroimy w dużą kostkę.
- Rozgrzewamy piekarnik do 200 st. C z opcją grzania góra-dół.
- W rondelku rozpuszczamy olej kokosowy i mieszamy z nim bataty z przyprawami.
- Pieczemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia 30-45 minut – do miękkości.
- Przekładamy do miski, dodajemy oliwki, miętę i siekane migdały.
- Podajemy na ciepło.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
- Batat (460 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
- Oliwki czarne (45 g)
- Migdał (30 g)
- Kmin rzymski (4 g)
- Cynamon mielony (4 g)
- Mięta (świeża) (3 g)
- Kolendra (ziele) suszona (3 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.