Sałatka makaronowa z indykiem
Sałatka makaronowa z indykiem
Przygotowanie
- Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy
- Mięso oczyszczamy i kroimy w większą kostkę
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (smalec)
- Wrzucamy mięso, dodajemy przyprawy i smażymy przez ok. 7-8 minut (do momentu, aż mięso przestanie być surowe)
- Ogórka kroimy w pół plastry
- Paprykę kroimy w słupki
- Pomidorki kroimy na pół
- Makaron, mięso i warzywa wrzucamy do miski, dodajemy tłuszcz (oliwę), ocet oraz przyprawy i całość dokładnie mieszamy
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych sałatek.
Autor
Lista składników
- Pomidor koktajlowy (100 g)
- Indyk pierś (100 g)
- Makaron pszenny (świderki) – bezjajeczny (80 g)
- Sałata karbowana (50 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (15 ml)
- Smalec z gęsi (12 g)
- Ocet balsamiczny (6 ml)
- Sól kłodawska (1.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
- Papryka słodka mielona (proszek) (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.