Sałatka makaronowa po sycylijsku
Sałatka makaronowa po sycylijsku
Przygotowanie
- Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy
- Pomidory suszone kroimy w paski
- Pomidorki kroimy na pół
- Zieleninę siekamy
- Wszystkie składniki wrzucamy do miski i razem delikatnie mieszamy
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, makaronowych sałatek.
Autor
Lista składników
- Pomidor koktajlowy (200 g)
- Makaron pszenny (świderki) – bezjajeczny (130 g)
- Ogórek długi (60 g)
- Kapary (20 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
- Bazylia (świeża) (3 g)
- Sól himalajska (1.5 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
- Oregano suszone (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.