Sałatka kalafiorowo – ziemniaczana
Sałatka kalafiorowo – ziemniaczana
Przygotowanie
- Ziemniaki obieramy, kroimy na ćwiartki
- Gotujemy w osolonej wodzie do miękkości (około 25 min)
- Kalafiora rozdzielamy na „róże”
- Wrzucamy kalafiora na wrzącą, osoloną wodę i gotujemy 8 min (bez przykrywania)
- Odcedzamy ziemniaki, odcedzamy kalafior
- Gdy jedno i drugie trochę przestygnie kroimy w takie kawałki, żeby łatwo było nabrać widelcem
- Wrzucamy pokrojone warzywa do miski
- Dodajemy majonez
- Lekko solimy i pieprzymy
- Mieszamy, próbujemy, doprawiamy
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia sałatki ziemniaczanej.
Autor
Lista składników
- Ziemniak (250 g)
- Kalafior (200 g)
- Majonez (50 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.