Sałatka jarzynowa z sosem vinaigrette z awokado
Sałatka jarzynowa z sosem vinaigrette z awokado
Przygotowanie
- Składniki na sałatkę kroimy w drobną kostkę – marchew, pietruszkę, seler, jabłko, ogórka kiszonego, rzodkiewki, kalarepę i 1/2 awokado.
- Robimy sos vinaigrette. Blendujemy oliwę, 1/2 awokado, wodę, sok z cytryny, ocet jabłkowy i sól.
- Zblendowanym sosem polewamy sałatkę. Dodajemy posiekany szczypiorek lub natkę i mieszamy.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
- Awokado (140 g)
- Marchew (90 g)
- Jabłko (90 g)
- Seler korzeń (85 g)
- Kalarepa (80 g)
- Pietruszka korzeń (80 g)
- Ogórek kiszony (60 g)
- Rzodkiewka (60 g)
- Woda (30 ml)
- Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
- Szczypiorek (5 g)
- Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (3 ml)
- Sok z cytryny (bio) (3 ml)
- Sól kłodawska (2.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.