Sałatka jarzynowa z portobello
Sałatka jarzynowa z portobello
Przygotowanie
- Piekarnik nagrzewamy do temp. 220 st. C
- Blachę wykładamy papierem do pieczenia
- Z pieczarek odcinamy nóżki, a następnie kładziemy pieczarki na papier i skrapiamy tłuszczem oraz posypujemy przyprawami
- Czosnek obieramy, kroimy w plastry i kładziemy obok pieczarek
- Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 5-10 minut
- Pomidorki kroimy na pół i przenosimy do miski
- Do miski dodajemy szpinak oraz czosnek i mieszamy
- Na wierzch sałatki kładziemy pieczarki
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych dań z użyciem portobello.
Autor
Lista składników
- Pieczarka portobello (240 g)
- Pomidor koktajlowy (200 g)
- Szpinak (50 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
- Czosnek (10 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.