Sałatka gryczana z dzikiem
Sałatka gryczana z dzikiem
Przygotowanie
- Kaszę gotujemy we wrzącej osolonej wodzie przez 15 min (jak ktoś nie lubi twardej, to chwilę dłużej)
- Odcedzamy na sicie
- Mięso kroimy w kostkę
- Ogórki kroimy w kostkę
- Cebulę kroimy w półksiężyce
- Pomidora kroimy w cząstki lub kostkę
- Wszystkie składniki plus sos mieszamy razem w misce
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
- Pomidor (170 g)
- Ogórek kiszony (120 g)
- Cebula (105 g)
- Kasza gryczana niepalona (100 g)
- Dziczyzna żebra (100 g)
- Bulion mięsny (50 ml)
- Sos vinaigrette (30 g)
- Czosnek (5 g)
- Tymianek (świeży) (3 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.