Sałatka grecka
Sałatka grecka
Przygotowanie
- Sałatę rwiemy na kawałki
- Pomidorki i ogórki kroimy w plasterki
- Paprykę kroimy w krótkie słupki (pestki usuwamy)
- Cebulę obieramy i kroimy w piórka
- Ser kroimy w kostkę
- Na talerzach rozkładamy wszystkie warzywa i ser, całość skrapiamy tłuszczem i posypujemy przyprawami, a następnie lekko mieszamy
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sałatek.
Autor
Lista składników
- Ogórek długi (340 g)
- Pomidor koktajlowy (320 g)
- Ser feta (250 g)
- Sałata karbowana (80 g)
- Papryka żółta (80 g)
- Cebula czerwona (50 g)
- Oliwki czarne (45 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (40 ml)
- Sól kłodawska (1.5 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
- Oregano suszone (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.