Sałatka dyniowa z łososiem i awokado
Sałatka dyniowa z łososiem i awokado
Przygotowanie
- Sałatę drzemy w palcach i układamy na talerzu
- Dodajemy dynię
- Dodajemy kawałki wędzonego łososia
- Pomidorki kroimy na pół i dodajemy na sałatkę
- Awokado obieramy, kroimy w paski i kładziemy na wierzchu sałatki
- Polewamy sosem
Rady dietetyka
Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam przepis na podobną sałatkę z dynią, a także przepisy na domowej roboty sosy vinaigrette.
Do tego przepisu możesz użyć dowolnej, ulubionej sałaty.
Autor
Lista składników
- Sałata rzymska (105 g)
- Łosoś wędzony (100 g)
- Dynia Hokkaido (świeża) (100 g)
- Pomidor koktajlowy (100 g)
- Awokado (70 g)
- Sos vinaigrette (30 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.