Sałatka Cezara
Sałatka Cezara
Przygotowanie
- Mięso dokładnie oczyszczamy i kroimy w kostkę
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Kładziemy mięso, dodajemy przyprawy i podsmażamy przez ok. 6-8 minut (do momentu, aż nie będzie surowe)
- Do miski wlewamy tłuszcz (oliwę i olej), dodajemy majonez, sok z cytryny, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz posiekaną zieleninę i całość dokładnie mieszamy
- Pomidora kroimy w cząstki
- Na talerzu rozkładamy sałaty, cząstki pomidora oraz mięso i całość polewamy sosem oraz posypujemy serem i pestkami
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych przepisów.
Opcjonalnie możesz dodać do sałatki grzanki.
Autor
Lista składników
- Pomidor koktajlowy (180 g)
- Kurczak pierś (100 g)
- Rukola (35 g)
- Sałata roszponka (35 g)
- Majonez (25 g)
- Bazylia (świeża) (24 g)
- Ser Parmezan (15 g)
- Olej MCT (15 ml)
- Pestki dyni obrane (10 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
- Czosnek (5 g)
- Sok z cytryny (bio) (3 ml)
- Sól kłodawska (0.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
- Papryka słodka mielona (proszek) (0.5 g)
- Oregano suszone (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.