fbpx
Szukaj
open close

Sałatka cesarska z kurczakiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc191b0e1-69d1-429f-83fd-f8aec2a64945
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Sałatka cesarska z kurczakiem

Przygotowanie

  • Bułki kroimy w kostkę
  • Czosnek obieramy i kroimy w cienkie plasterki
  • Rozgrzewamy opiekacz i podpiekamy w nim kostki bułki rzez ok. 2-3 minuty (na złotobrązowy kolor), a następnie przenosimy na talerz
  • Każdy kawałek mięsa wkładamy między dwa kawałki folii kuchennej i spłaszczamy wałkiem na grubość ok. 1 cm
  • Następnie smarujemy mięso tłuszczem, nacieramy czosnkiem i posypujemy przyprawami (pieprzem)
  • Rozgrzewamy patelnie grillową
  • Kładziemy mięso i smażymy przez ok. 10 minut, co jakiś czas obracając
  • Usmażone mięso odkładamy na deskę na ok. 5 minut, aby lekko przestygło
  • Następnie kroimy mięso w paski
  • Sałatę rwiemy na kawałki i wrzucamy do miski
  • Ser „kroimy” za pomocą obieraczki do warzyw do miski
  • Dodajemy grzanki oraz mięso i całość delikatnie mieszamy
  • Do osobnej miski wlewamy jogurt, dodajemy majonez oraz musztardę i całość dokładnie mieszamy, a następnie polewamy sosem sałatkę

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sałatek.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kurczak pierś (600 g)
  • Sałata rzymska (370 g)
  • Bułka pszenna (320 g)
  • Jogurt naturalny (75 g)
  • Majonez (60 g)
  • Ser Parmezan (25 g)
  • Musztarda (20 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Czosnek (5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Folia spożywcza, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Opiekacz, Patelnia grillowa, Talerz, Wałek

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Meksykańska sałatka z grillowanym kurczakiem

Meksykańska sałatka Cebulę obieramy i drobno siekamy Paprykę kroimy w kostkę W rondlu rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez (…)

WIĘCEJ >

Sałatka makaronowa z indykiem

Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Mięso oczyszczamy i kroimy w większą kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (…)

WIĘCEJ >

Sałatka z kopru włoskiego i gruszek z serem

Z kopru odcinamy zielone łodygi i siekamy Bulwę kopru kroimy na ćwiartki, a następnie na plastry Gruszki obieramy i kroimy (…)

WIĘCEJ >

Sałatka kalafiorowo-ziemniaczana z szynką

Ziemniaki i kalafiora gotujemy. Kroimy w kostkę i dzielimy na różyczki. Szynkę kroimy w paseczki. Czosnek wyciskamy. Mieszamy wszystkie składniki.

WIĘCEJ >

Sałatka brokułowa z szynką z dziczyzny i salcesonem

Brokuł kroimy na mniejsze kawałki Pomidor kroimy w cząstki Awokado obieramy obieraczką lub nożem i kroimy w plastry Szynkę i (…)

WIĘCEJ >