Sałata z truskawkami, papają i łososiem
Sałata z truskawkami, papają i łososiem
Przygotowanie
- Na talerzu kładziemy sałatę, na niej szpinak i rukolę
- Papaję obieramy ze skóry i kroimy w małe kawałki
- Awokado obieramy i kroimy w paski
- Truskawki przekroić na połówki
- Pomidorki przekroić na połówki
- Pokrojone składniki kładziemy na sałacie
- Dodajemy wędzonego łososia
- Polewamy sosem
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz naszą propozycję przygotowania sosu vinaigrette.
Autor
Lista składników
- Papaja (150 g)
- Sałata rzymska (105 g)
- Łosoś wędzony (100 g)
- Pomidor koktajlowy (100 g)
- Awokado (50 g)
- Truskawka (50 g)
- Sos vinaigrette (40 g)
- Szpinak (25 g)
- Rukola (20 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.