Sałata z truskawkami, czereśniami i kurczakiem i migdałami
Sałata z truskawkami, czereśniami i kurczakiem i migdałami
Przygotowanie
- Mięso lekko solimy i pieprzymy
- Rozgrzewamy na patelni tłuszcz
- Smażymy mięso po 3-4 minuty z każdej strony
- Sałatę drzemy w palcach i układamy na talerzu
- Dodajemy wydrylowane czereśnie lub wiśnie
- Dodajemy truskawki i przecięte na pół pomidorki
- Pierś kroimy w paski i kładziemy na sałatę
- Polewamy sosem
- Posypujemy płatkami migdałów
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz przepis na przyrządzenie domowego sosu vinaigrette.
Autor
Lista składników
- Kurczak pierś (150 g)
- Sałata rzymska (140 g)
- Czereśnia (80 g)
- Pomidor koktajlowy (80 g)
- Truskawka (50 g)
- Sos vinaigrette (30 g)
- Smalec z gęsi (12 g)
- Płatki migdałowe (10 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.