Sałata z owocami morza, truskawkami i czereśniami
Sałata z owocami morza, truskawkami i czereśniami
Przygotowanie
- Na suchą, gorącą patelnię wrzucamy owoce morza, po chwili dodajemy tłuszcz
- Lekko solimy i pieprzymy, podsmażamy 2 min
- Sałatę kładziemy na talerzu
- Dodajemy roszponkę
- Czereśnie drylujemy i kładziemy na wierzchu
- Nakładamy owoce morza
- Dodajemy truskawki
- Polewamy sosem
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie używamy musztardy do sporządzenia sosu vinaigrette.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inną propozycję przyrządzenia sałatki z owocami morza oraz przepisy na domowe sosy vinaigrette.
Autor
Lista składników
- Sałata rzymska (140 g)
- Czereśnia (80 g)
- Truskawka (60 g)
- Krewetka koktajlowa (świeża) (50 g)
- Omułki (świeże) (50 g)
- Sos vinaigrette (30 g)
- Sałata roszponka (25 g)
- Masło klarowane ghee (15 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.