Sałata z orzechami włoskimi i awokado
Sałata z orzechami włoskimi i awokado
Przygotowanie
- Sałatę strzępiastą i radicchio podrzeć w palcach
- Dodać rukolę
- Pomidora opłukać i pokroić na ćwiartki
- Ogórek przekroić wzdłuż na pół i pociąć w półplasterki
- Awokado obrać obieraczką do warzyw i pokroić w paski
- Sałaty i warzywa ułożyć na talerzu
- Posypać orzechami
- Polać sosem
Rady dietetyka
Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się podobne propozycje przyrządzenia tego typu sałatek.
Autor
Lista składników
- Pomidor (170 g)
- Sałata rzymska (105 g)
- Awokado (70 g)
- Sałata radicchio (70 g)
- Ogórek długi (60 g)
- Sos vinaigrette (40 g)
- Orzech włoski (20 g)
- Rukola (20 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.