Sałata rzymska z pieczonym dorszem
Sałata rzymska z pieczonym dorszem
Przygotowanie
- Rybę kładziemy w naczyniu, lekko solimy i pieprzymy
- Dodajemy tłuszcz
- Pieczemy w piekarniku przez 20 min w temp. 180 st. C
- Sałatę układamy na talerzu
- Pomidory kroimy w paski lub na pół i układamy na sałacie
- Pomarańcz obieramy i kawałki układamy na sałacie
- Na wierzchu kładziemy upieczonego dorsza
- Polewamy sosem vinaigrette
Uwagi
W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz przepis na chleb gryczany, który może podłużyć jako dodatek do potrawy.
W tym przepisie możesz użyć dowolnej, ulubionej sałaty.
Autor
Lista składników
- Sałata rzymska (140 g)
- Pomarańcza (120 g)
- Dorsz atlantycki (świeży) (100 g)
- Pomidor suszony (40 g)
- Sos vinaigrette (40 g)
- Masło klarowane ghee (15 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.