Sajgonki ze świeżymi warzywami
Sajgonki ze świeżymi warzywami
Przygotowanie
- Marchew oraz ogórka obieramy i kroimy w słupki
- Mango oraz awokado obieramy i kroimy w cienkie plasterki
- Awokado skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy sezamem
- Sałatę rwiemy na części
- Przygotowujemy miskę z gorącą wodą
- Papier ryżowy moczymy w gorącej wodzie przez kilka sek.
- Następnie papier ryżowy przenosimy na talerz (lub deskę), do środka nakładamy wcześniej przygotowane składniki i zawijamy (najpierw zawijamy boki, a później zwijamy w rulon jak dywan)
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia sajgonek.
Autor
Lista składników
- Ogórek długi (180 g)
- Mango (120 g)
- Awokado (70 g)
- Papier ryżowy (54 g)
- Marchew (45 g)
- Sałata masłowa (25 g)
- Sezam biały (20 g)
- Sok z cytryny (bio) (3 ml)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.