Ryżowy pudding truskawkowy z figą
Ryżowy pudding truskawkowy z figą
Przygotowanie
- Do rondla wsypujemy ryż, wlewamy mleko i zagotowujemy (w razie potrzeby dolewamy wodę)
- Z truskawek usuwamy szypułki i kroimy w ćwiartki
- Pod rondlem zmniejszamy ogień, dodajemy truskawki oraz wanilię i gotujemy przez ok. 35-40 minut, co jakiś czas mieszając
- W razie potrzeby dolewamy wodę, a jeśli płynu będzie za dużo – gotujemy kilka minut dłużej, pudding powinien mieć gęstą konsystencję
- Pudding przelewamy do miski i podajemy z figami
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych puddingów.
Autor
Lista składników
- Ryż jaśminowy (130 g)
- Truskawka (100 g)
- Mleko ryżowe (100 ml)
- Mleko kokosowe (100 ml)
- Figa suszona (30 g)
- Erytrol (10 g)
- Wanilia – ekstrakt (4 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.