Ryżanka z truskawkami i skórką cytryny

Ryżanka z truskawkami i skórką cytryny
Przygotowanie
- Ryż gotujemy w mleku przez ok. 15 minut (lub do miękkości i wchłonięcia całego mleka)
- Truskawki kroimy na 4 części
- Ryżankę przenosimy do miski i posypujemy skórą z cytryny oraz truskawkami
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia ryżanek.
Do sporządzenia tego przepisu możesz użyć dowolnego, roślinnego mleka.
Autor
Lista składników
- Mleko ryżowe (160 ml)
- Truskawka (70 g)
- Ryż basmati (40 g)
- Cytryna – skórka (3 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.