fbpx
Szukaj
open close

Ryż z warzywami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c3e7df54c-01d3-4476-8da8-f8aa8e6d811f
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Ryż z warzywami

Przygotowanie

  • Ryż gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 12-14 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu), a następnie odcedzamy
  • Marchew obieramy i kroimy w plastry
  • Paprykę kroimy w kostkę
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy warzywa i podsmażamy przez ok. 5-7 minut
  • Dodajemy ryż i całość podsmażamy przez ok. 1-2 minuty
  • Dodajemy przyprawy i mieszamy
  • Ryż z warzywami przenosimy do miski

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia ryżu z dodatkami.

Autor

Iwona Wierzbicka
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Papryka żółta (200 g)
  • Ryż basmati (140 g)
  • Marchew (90 g)
  • Groszek zielony (70 g)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Wołowina w sosie cebulowym i ryż z warzywami

Wołowina w sosie cebulowym Cebulę obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (olej) Kładziemy (…)

WIĘCEJ >

Ryż z dynią i miodem

Dynię obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy (…)

WIĘCEJ >

Ryż z dynią i bakaliami

Dynię obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy (…)

WIĘCEJ >

Ryż z dorszem na parze

Ryż gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Rybę dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym (…)

WIĘCEJ >

Ryż smażony z krewetkami

Ryż gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Krewetki oczyszczamy (obieramy z pancerza i usuwamy (…)

WIĘCEJ >

Ryż z warzywami

Ryż gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Awokado obieramy i kroimy w paski Pomidorki (…)

WIĘCEJ >

Ryż z oliwkami

Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Ugotowany ryż przenosimy do miski, dodajemy oliwki i mieszamy

WIĘCEJ >

Ryż z tuńczykiem

Ryż gotujemy we wrzącej i osolonej wodzie do miękkości Przekładamy na sito i kilkukrotnie przelewamy zimną wodą, a następnie odcedzamy (…)

WIĘCEJ >

Ryż z suszonymi pomidorami

Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. W tym czasie zalewamy suszone pomidory wrzątkiem. Gdy ryż jest gotowy, rozgrzewamy na patelni (…)

WIĘCEJ >

Ryż z owocami duszonymi na oleju kokosowym

Owoce kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy olej Podsmażamy owoce 3-4 min Dodajemy ryż Lekko solimy

WIĘCEJ >