Ryż z warzywami
Ryż z warzywami
Przygotowanie
- Ryż gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 12-14 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu), a następnie odcedzamy
- Marchew obieramy i kroimy w plastry
- Paprykę kroimy w kostkę
- W garnku rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy warzywa i podsmażamy przez ok. 5-7 minut
- Dodajemy ryż i całość podsmażamy przez ok. 1-2 minuty
- Dodajemy przyprawy i mieszamy
- Ryż z warzywami przenosimy do miski
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia ryżu z dodatkami.
Autor
Lista składników
- Papryka żółta (200 g)
- Ryż basmati (140 g)
- Marchew (90 g)
- Groszek zielony (70 g)
- Masło klarowane ghee (30 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.