Ryż z tuńczykiem
![GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c88f50a67-cf69-43b4-b3f0-75e5fb7ab829 GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c88f50a67-cf69-43b4-b3f0-75e5fb7ab829](https://www.ajwendieta.pl/wp-content/uploads/2021/06/GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c88f50a67-cf69-43b4-b3f0-75e5fb7ab829.jpg)
![GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c88f50a67-cf69-43b4-b3f0-75e5fb7ab829 GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c88f50a67-cf69-43b4-b3f0-75e5fb7ab829](https://www.ajwendieta.pl/wp-content/uploads/2021/06/GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c88f50a67-cf69-43b4-b3f0-75e5fb7ab829.jpg)
Ryż z tuńczykiem
Przygotowanie
- Ryż gotujemy we wrzącej i osolonej wodzie do miękkości
- Przekładamy na sito i kilkukrotnie przelewamy zimną wodą, a następnie odcedzamy
- Dodajemy tuńczyka i mieszamy
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dań z tuńczykiem.
Autor
Lista składników
- Tuńczyk w oliwie z oliwek (130 g)
- Ryż basmati (100 g)
Potrzebny sprzęt
Alergeny
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.