Ryż z suszonymi pomidorami
Ryż z suszonymi pomidorami
Przygotowanie
- Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu.
- W tym czasie zalewamy suszone pomidory wrzątkiem.
- Gdy ryż jest gotowy, rozgrzewamy na patelni oliwę.
- Na oliwie podsmażamy przyprawy i pokrojone w cząstki namoczone pomidory.
- Dodajemy ryż i podlewamy wodą po namaczaniu pomidorów.
- Po 5 minutach danie jest gotowe.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Ryż basmati (75 g)
- Pomidor suszony (60 g)
- Woda (20 ml)
- Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
- Kolendra (ziele) suszona (3 g)
- Szałwia suszona (3 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.