Ryż z kalafiora z serem pleśniowym i szparagami
Ryż z kalafiora z serem pleśniowym i szparagami
Przygotowanie
- Kalafior dzielimy na małe kawałeczki i blendujemy kilka sekund
- Szparagi kroimy w małe 2-3 cm kawałki
- Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i przesmażamy na smalcu
- Dodajemy ryż z kalafiora i szparagi
- Podsmażamy przez 2-3 minuty
- Kruszymy lub kroimy ser, posypujemy i mieszamy
Uwagi
Pomysłów na inne potrawy z kalafiorowym ryżem szukaj w podpiętych, powiązanych przepisach. Pamiętaj by ocenić ich skład pod kątem stosowanej przez Ciebie diety.
Autor
Lista składników
- Kalafior (200 g)
- Szparag (120 g)
- Cebula biała (50 g)
- Ser pleśniowy (40 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.