Ryż z jabłkiem i granatem
Ryż z jabłkiem i granatem
Przygotowanie
- Ryż płuczemy na sicie, a następnie przenosimy do garnka
- Dodajemy tłuszcz i prażymy przez ok. 2-3 minuty
- Wlewamy wodę i gotujemy przez ok. 15 minut (do momentu, aż ryż wchłonie całą wodę)
- Jabłko obieramy i ścieramy na drobnych oczkach do miski
- Dodajemy sól i jabłko, wlewamy mleko, wyciskamy połowę pestek granatu i dokładnie mieszamy
- Gotowy ryż nakładamy do misek i posypujemy migdałami oraz drugą połową pestek z granatu
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia ryżu z innymi dodatkami.
Autor
Lista składników
- Woda (500 ml)
- Mleko ryżowe (250 ml)
- Ryż jaśminowy (190 g)
- Jabłko (180 g)
- Granat (100 g)
- Migdał (30 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (12 g)
- Sól kłodawska (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.