Ryż z cebulką i papryką
Ryż z cebulką i papryką
Przygotowanie
- Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy i odkładamy do ostygnięcia
- Cebulki obieramy i kroimy w cienkie plasterki (szczypior odcinamy i odkładamy)
- Z papryki usuwamy nasiona i błonki, a następnie kroimy paprykę w drobną kostkę
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy cebulę z papryką i smażymy przez ok. 6-8 minut (do miękkości)
- Dodajemy ryż, mieszamy i podajemy
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z ryżem.
Autor
Lista składników
- Ryż basmati (200 g)
- Cebula dymka (120 g)
- Papryka zielona (70 g)
- Olej słonecznikowy ekologiczny (8 ml)
- Sól kłodawska (0.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.