Ryba w ziołach i parmezanie
Ryba w ziołach i parmezanie
Przygotowanie
- Rybę oczyszczamy ze skóry i ości
- Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C
- Blachę wykładamy papierem do pieczenia i smarujemy tłuszczem
- Do miski wsypujemy mąkę
- Do drugiej miski wlewamy białka i ubijamy na pianę, następnie dodajemy sos chili i mieszamy
- Do trzeciej ścieramy ser na drobnych oczkach tarki, dodajemy skórkę z cytryny, bułkę tartą oraz przyprawy (oregano) i mieszamy
- Rybę panierujemy w kolejności podanych misek i układamy na papierze
- Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 10 minut
- Po tym czasie obracamy rybę na drugą stronę i pieczemy jeszcze przez ok. 5 minut
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z rybą.
Autor
Lista składników
- Dorsz atlantycki (świeży) (800 g)
- Mąka orkiszowa (100 g)
- Bułka tarta (100 g)
- Jajo białko (62 g)
- Ser Parmezan (50 g)
- Sos chili (słodki) (10 g)
- Oregano suszone (3 g)
- Cytryna – skórka (3 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.