fbpx
Szukaj
open close

Ryba gotowana na parze z ziołami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c9b8dfd6a-ff13-431f-9b65-43ecfcfa6fd5
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Ryba gotowana na parze z ziołami

Przygotowanie

  • Imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Rybę wkładamy do miski żaroodpornej, która zmieści się w naczyniu do gotowania na parze
  • Do miski z imbirem wlewamy sok z limonki oraz sos sojowy i mieszamy
  • Mieszankę wylewamy na rybę, a następnie wstawiamy miskę do naczynia do gotowania na parze i umieszczamy nad garnkiem z wrzącą wodą
  • Naczynie przykrywamy pokrywką i gotujemy rybę przez ok. 15 minut (do miękkości)
  • Sezam prażymy na patelni przez ok. 2-4 minuty
  • Rybę nakładamy na talerze i posypujemy sezamem oraz zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z rybami.

Rybę możesz podawać z dodatkiem gotowanych na parze warzyw np. z marchewką, brokułem i kalafiorem.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Łosoś atlantycki (świeży) (800 g)
  • Kolendra (świeża) (24 g)
  • Mięta (świeża) (24 g)
  • Bazylia (świeża) (24 g)
  • Sezam biały (20 g)
  • Sos sojowy (10 g)
  • Sok z limonki (bio) (6 g)
  • Imbir korzeń (5 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek, Miska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Patelnia, Tarka do jarzyn, Wkładka do gotowania na parze

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Pieczona ryba z cytryną i koperkiem

Cytrynę kroimy w cienkie plasterki Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki Tłuszcz kroimy w kostkę Piekarnik rozgrzewamy do temp. (…)

WIĘCEJ >

Marynowana ryba z patelni

Cebulę z czosnkiem obieramy i kroimy na kawałki Chili drobno siekamy (gniazdo nasienne usuwamy) Zieleninę drobno siekamy Do blendera (lub (…)

WIĘCEJ >

Pieczona ryba z frytkami

Ziemniaki obieramy i kroimy w paski (w kształcie frytek) Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Blachę wykładamy papierem do (…)

WIĘCEJ >

Chrupiące paluszki rybne

Do miski wsypujemy mąki oraz przyprawy (sól) i mieszamy Do drugiej miski wybijamy jaja, dolewamy mleko i mieszamy Do trzeciej (…)

WIĘCEJ >

Ryba po grecku

Marchew, pietruszkę i seler obieramy Trzemy warzywa na tarce na grubych oczkach Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce W garnku (…)

WIĘCEJ >