fbpx
Szukaj
open close

Ryba duszona w aromatycznym wywarze z limonki

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c617394f2-6b14-456e-a4cd-4aa34c876953
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Ryba duszona w aromatycznym wywarze z limonki

Przygotowanie

  • Każdy filet z ryby powinien ważyć ok. 125 g
  • Z kolendry odcinamy korzenie, kroimy na kawałki i wrzucamy do blendera (resztę ziół pozostawiamy do dekoracji)
  • Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i wrzucamy do blendera
  • Imbir obieramy i 1/4 kroimy w cienkie słupki, po czym odkładamy, a 3/4 kroimy w kostkę i wrzucamy do blendera
  • Do blendera dodajemy anchois, dolewamy wodę i całość dokładnie blendujemy
  • Na patelnię wlewamy bulion, dodajemy pastę z blendera, sok z limonki, słodzik oraz przyprawy (sól) i doprowadzamy do wrzenia
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 5 minut
  • Na patelnię kładziemy rybę i dusimy przez ok. 1 minutę
  • Dymkę kroimy w cienkie plasterki
  • Gotową rybę przenosimy na półmisek, polewamy sosem i posypujemy dymką, imbirem oraz kolendrą

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z rybami.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 5
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Dorsz atlantycki (świeży) (1000 g)
  • Mąka orkiszowa (160 g)
  • Mleko krowie (125 g)
  • Jajo kurze (51 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (50 ml)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • Tymianek suszony (1.5 g)
  • Oregano suszone (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Ręcznik papierowy

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Pieczona ryba w sosie pomidorowym

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Pomidorki sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy na pół W rondlu rozgrzewamy tłuszcz (…)

WIĘCEJ >

Potrawka z rybą po indyjsku

Ziemniaki obieramy, kroimy na pół i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Cebulę obieramy i (…)

WIĘCEJ >

Pieczona ryba z cytryną i koperkiem

Cytrynę kroimy w cienkie plasterki Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki Tłuszcz kroimy w kostkę Piekarnik rozgrzewamy do temp. (…)

WIĘCEJ >

Marynowana ryba z patelni

Cebulę z czosnkiem obieramy i kroimy na kawałki Chili drobno siekamy (gniazdo nasienne usuwamy) Zieleninę drobno siekamy Do blendera (lub (…)

WIĘCEJ >

Makrela wędzona z sałatką warzywną

Rybę i warzywa kroimy w kostkę Wszystkie składniki (poza chlebem) wrzucamy do miski i mieszamy Obok sałatki kładziemy kromki chleba

WIĘCEJ >