fbpx
Szukaj
open close

Rwana wieprzowina (pulled pork)

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf4e91331-4bac-4b02-b6d5-1edb80ec23c3-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Rwana wieprzowina (pulled pork)

Przygotowanie

  • Mięso myjemy i zalewamy wodą
  • Doprowadzamy wywar do wrzenia na średnim ogniu, po czym zmniejszamy temperaturę, tak, aby wywar lekko bulgotał
  • Gotujemy około 3-4 godziny
  • Cebulę pokrojoną w piórka podsmażamy na patelni
  • Kiedy się zeszkli, dorzucamy poszatkowaną kapustę
  • Dodajemy sól
  • Podlewamy niewielką ilością wody i dusimy do miękkości (około 15-20 minut)
  • Po zdjęciu z palnika dodajemy sok z całej cytryny
  • Wieprzowinę wyciągamy z wody i rodzielamy przy pomocy widelca na mniejsze kawałki
  • Podajemy z pokrojonym i skropionym cytryną awokado
  • Doprawiam do smaku solą

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Wywar z gotowanej wieprzowiny możemy wykorzystać jako podstawę zupy. Zamiast gotowania w wodzie, mięso można przygotować w wolnowarze.

Autor

Monika Regiec (blog: BodyClean.pl)
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 5
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Kapusta czerwona (2000 g)
  • Wieprzowina karkówka (500 g)
  • Woda (500 ml)
  • Cebula (210 g)
  • Jabłko winne (180 g)
  • Awokado (140 g)
  • Cytryna (80 g)
  • Smalec z gęsi (12 g)
  • Sól himalajska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż, Patelnia, Szatkownica

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Kokosowa szarpana wieprzowina

Mięso opłukujemy i wkładamy do misy wolnowaru, dolewamy mleko kokosowe i przyprawy (solimy na końcu gotowe już danie). Ustawiamy wolnowar (…)

WIĘCEJ >