Rukola z krewetkami tygrysimi
Rukola z krewetkami tygrysimi
Przygotowanie
- Krewetki oczyszczamy (obieramy z pancerza i usuwamy przewód pokarmowy)
- Warzywa obieramy i kroimy w kostkę
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Kładziemy krewetki i podsmażamy po ok. 2 minuty z każdej strony
- Dodajemy warzywa oraz przyprawy (jeśli są dodane w składnikach) i podsmażamy przez ok. 3 minuty
- Dodajemy pozostałe składniki i dusimy przez ok. 3 minuty
- Gotowe krewetki kładziemy na rukolę
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia krewetek tygrysich.
Autor
Lista składników
- Krewetka black tiger (świeża) (100 g)
- Rukola (100 g)
- Cebula (50 g)
- Wino białe wytrawne (50 ml)
- Masło klarowane ghee (30 g)
- Sok z cytryny (bio) (20 ml)
- Czosnek (5 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.