Rozgrzewająca wołowina
Rozgrzewająca wołowina
Przygotowanie
- Wodę zagotowujemy w garnku z anyżem, chilli, imbirem, cynamonem, zielem angielskim i goździkami.
- Po 10 minutach wyjmujemy przyprawy a do wywaru dodajemy mieloną wołowinę.
- Paprykę kroimy w kostkę i łączymy z wołowiną. Całość gotujemy aż mięso będzie ugotowane.
- Do garnka dolewamy passatę pomidorową i łyżkę masła. Wszystko mieszamy.
- Doprawiamy solą i pieprzem.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia wołowiny.
Autor
Lista składników
- Passata pomidorowa (400 g)
- Wołowina mięso mielone (400 g)
- Woda (250 ml)
- Papryka czerwona (230 g)
- Chili (20 g)
- Masło klarowane ghee (15 g)
- Cynamon – laska (3 g)
- Ziele angielskie – ziarno (3 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Anyż – nasiona (1 g)
- Goździk (1 g)
- Imbir korzeń (1 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.