Rosół z pulpetami z dorsza
Rosół z pulpetami z dorsza
Przygotowanie
- Rosół wlewamy do garnka i doprowadzamy do wrzenia
- Wkładamy rybę i gotujemy przez ok. 10 minut
- Następnie wyciągamy rybę z rosołu i odkładamy do miski
- Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
- Zieleninę drobno siekamy
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
- Rybę rozgniatamy widelcem na drobne kawałki
- Dodajemy podsmażoną cebulę, zieleninę, bułkę tartą, przyprawy oraz wybijamy jaja i całość dokładnie mieszamy
- Z masy rybnej formujemy pulpety wielkości większej od brukselki
- W garnku zagotowujemy wodę
- Wkładamy pulpety i gotujemy przez ok. 6-7 minut, a następnie wyciągamy łyżką cedzakową
- Pulpety podajemy z rosołem
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje podania pulpetów.
Autor
Lista składników
- Rosół z gęsi (1500 ml)
- Dorsz atlantycki (świeży) (1000 g)
- Cebula (105 g)
- Jajo kurze (102 g)
- Bułka tarta (55 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
- Koper (świeży) (24 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.