Rosół wołowy
Rosół wołowy
Przygotowanie
- Do garnka wkładamy mięso, zalewamy wodą, dodajemy sól i zaczynamy gotować
- Cebulę oraz czosnek obieramy i opalamy
- Marchew, pietruszkę oraz seler korzeniowy obieramy i kroimy na kawałki
- Seler naciowy kroimy na kawałki
- Mięso wyciągamy z wody, wylewamy wodę, wlewamy świeżą, z powrotem wsadzamy mięso i gotujemy przez ok. 15 minut, co jakiś czas ściągając szumowiny
- Do gotującej się wody wsadzamy wszystkie warzywa, dodajemy ziele angielskie oraz liście laurowe i gotujemy pod przykryciem przez ok. 3 godz. (na małym ogniu)
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych rosołów.
Autor
Lista składników
- Woda (2000 ml)
- Wołowina łata (500 g)
- Wołowina szponder (500 g)
- Cebula (210 g)
- Seler korzeń (160 g)
- Seler naciowy (90 g)
- Pietruszka korzeń (80 g)
- Marchew (45 g)
- Czosnek (20 g)
- Liść laurowy (3 g)
- Ziele angielskie – ziarno (1.5 g)
- Sól kłodawska (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.