Rolki nori z owocami morza
Rolki nori z owocami morza
Przygotowanie
- Marchewkę, ogórka i łososia kroimy w paski julienne.
- Awokado wydrążamy i widelcem rozgniatamy miąższ, dodajemy mielony imbir i dokładnie mieszamy.
- Pasta ta będzie pełniła taką funkcję jak ryż w tradycyjnym sushi.
- Rozkładamy arkusz wodorostów i smarujemy cienką warstwą pasty z awokado.
- Na 1/3 wysokości od dołu kładziemy paski marchewki, a potem ogórka. Następnie na każdych dwóch arkuszach kładziemy małże, krewetki i łososia.
- Podajemy z aminokwasami kokosowymi.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Rolki najlepiej zjeść w niedługim czasie po przyrządzeniu, gdyż pasta z awokado jest wtedy najświeższa.
Autor
Lista składników
- Awokado (280 g)
- Łosoś wędzony (200 g)
- Ogórek długi (180 g)
- Krewetka koktajlowa (świeża) (95 g)
- Małże wędzone (80 g)
- Marchew (45 g)
- Aminokwasy kokosowe (sos kokosowy) (20 ml)
- Nori (20 g)
- Imbir w proszku (3 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.