fbpx
Szukaj
open close

Roladki z łososia wędzonego z ciętymi świeżymi warzywami i sosem kolendrowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz23-1-3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Roladki z łososia wędzonego z ciętymi świeżymi warzywami i sosem kolendrowym

Przygotowanie

  • 1-2 płaty wędzonego łososia zwinąć ze sobą w różę i położyć na talerzu
  • Marchew obrać
  • Seler dokładnie umyć
  • Cukinię, marchew i seler pokroić w cienkie słupki – najlepiej nożykiem „julienne”, lub nożem w plastry a następnie w cienkie słupki
  • Pocięte warzywa układamy obok łososia
  • Warzywa polewamy lekko sosem

Uwagi

Na Youtube znajdziesz filmy pomocnicze na temat tego, jak zawinąć łososia w różę.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut, do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Cukinia zielona (100 g)
  • Łosoś wędzony (100 g)
  • Seler naciowy (45 g)
  • Sos vinaigrette kolendrowy (30 ml)
  • Marchew (20 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Julienne, Nóż, Obieraczka julienne, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Roladki z bakłażana i twarogu

Umyte bakłażany kroimy pod ukosem na plastry o grubości nie większej niż pół centymetra. Plastry solimy i nacieramy oliwą a (…)

WIĘCEJ >

Sos vinaigrette kolendrowy

Koperek i kolendrę myjemy, otrząsamy z wody, kroimy nożem na mniejsze kawałki (blender będzie miał łatwiej) Pokrojoną zieleninę wkładamy do (…)

WIĘCEJ >

Roladki z cukinii faszerowane wędzonym łososiem i twarożkiem słonecznikowym na marynowanych burakach z sosem z granatów

Twarożek Słonecznik 8 godz. wcześniej wsypujemy do jakiegoś pojemnika, zalewamy zimną wodą Następnie (zazwyczaj na drugi dzień rano) odcedzamy słonecznik (…)

WIĘCEJ >