Roladki z łososia wędzonego z ciętymi świeżymi warzywami i sosem kolendrowym
Roladki z łososia wędzonego z ciętymi świeżymi warzywami i sosem kolendrowym
Przygotowanie
- 1-2 płaty wędzonego łososia zwinąć ze sobą w różę i położyć na talerzu
- Marchew obrać
- Seler dokładnie umyć
- Cukinię, marchew i seler pokroić w cienkie słupki – najlepiej nożykiem „julienne”, lub nożem w plastry a następnie w cienkie słupki
- Pocięte warzywa układamy obok łososia
- Warzywa polewamy lekko sosem
Uwagi
Na Youtube znajdziesz filmy pomocnicze na temat tego, jak zawinąć łososia w różę.
Autor
Lista składników
- Cukinia zielona (100 g)
- Łosoś wędzony (100 g)
- Seler naciowy (45 g)
- Sos vinaigrette kolendrowy (30 ml)
- Marchew (20 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.