Roladki z indyka nadziewane serem
Roladki z indyka nadziewane serem
Przygotowanie
- Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
- Mięso posypujemy serem, dodajemy zieleninę i zawijamy w roladki
- Przygotowujemy trzy talerze – na jeden wysypujemy mąkę, na drugi wybijamy jaja i lekko roztrzepujemy, a na trzeci wysypujemy bułkę tartą
- Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Roladki panierujemy w kolejności podanych talerzy, a następnie kładziemy na patelnię i smażymy przez ok. 4 minuty, co jakiś czas obracając na drugą stronę
- Podsmażone roladki przenosimy na blachę i wkładamy do piekarnika na ok. 15 minut
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia roladek.
Roladki możesz podawać z dodatkiem świeżych lub gotowanych warzyw.
Autor
Lista składników
- Indyk pierś (600 g)
- Ser żółty (200 g)
- Jajo kurze (102 g)
- Mąka orkiszowa (100 g)
- Bułka tarta (100 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
- Szałwia (świeża) (12 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.