fbpx
Szukaj
open close

Roladki z bakłażana i twarogu

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2acf52a1-e31b-44da-ab88-21fc00d37691-2
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Roladki z bakłażana i twarogu

Przygotowanie

  • Umyte bakłażany kroimy pod ukosem na plastry o grubości nie większej niż pół centymetra.
  • Plastry solimy i nacieramy oliwą a następnie kładziemy na blasze i pieczemy ok. 5 minut z każdej strony w 160 stopniach.
  • Orzechy włoskie siekamy na małe kawałki, mieszamy z twarogiem oraz poszatkowanymi świeżymi ziołami.
  • Doprawiamy solą i pieprzem.
  • Na plastry bakłażana nakładamy twarożek, zawijamy i nabijamy na wykałaczkę.
  • Gotowe roladki skrapiamy oliwą i dekorujemy pestkami granatu.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 6
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bakłażan (480 g)
  • Ser twarogowy krowi półtłusty (200 g)
  • Granat (40 g)
  • Orzech włoski (32 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Mięta (świeża) (10 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik, Wykałaczki

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Roladki z cukinii faszerowane wędzonym łososiem i twarożkiem słonecznikowym na marynowanych burakach z sosem z granatów

Twarożek Słonecznik 8 godz. wcześniej wsypujemy do jakiegoś pojemnika, zalewamy zimną wodą Następnie (zazwyczaj na drugi dzień rano) odcedzamy słonecznik (…)

WIĘCEJ >