Roladki z bakłażana i twarogu
Roladki z bakłażana i twarogu
Przygotowanie
- Umyte bakłażany kroimy pod ukosem na plastry o grubości nie większej niż pół centymetra.
- Plastry solimy i nacieramy oliwą a następnie kładziemy na blasze i pieczemy ok. 5 minut z każdej strony w 160 stopniach.
- Orzechy włoskie siekamy na małe kawałki, mieszamy z twarogiem oraz poszatkowanymi świeżymi ziołami.
- Doprawiamy solą i pieprzem.
- Na plastry bakłażana nakładamy twarożek, zawijamy i nabijamy na wykałaczkę.
- Gotowe roladki skrapiamy oliwą i dekorujemy pestkami granatu.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Bakłażan (480 g)
- Ser twarogowy krowi półtłusty (200 g)
- Granat (40 g)
- Orzech włoski (32 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
- Mięta (świeża) (10 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.